Efter en lång helg i Tampa

Då var vi tillbaka från Tampa. Orkar inte berätta allt om helgen. Kortfattar den med ord:

  • Intensiv - sadla upp, visa häst, duscha - nästa häst, sadla upp blabla..
  • ohälsosam - ingen mat förens på kvällen = snacks på dagen
  • förvirrande - förstår oss inte på deras tävlingsklasser
  • lärorik (särkilt språkligt då vi umgåtts med pratglada flickor Kayla and Day)
  • rolig
  • prestigefylld
  • varmt (vädret) 

våra ekipage :)class actMaja vid vårt snacksbordjasmine och audisara i fordn ;)maja visar faithMaja, Day, Kayla och Sara

Vi hade med oss 4 hästar som tävlade i huntersklasser. Alla hästarna gjorde bra ifrån sig hela helgen :) Eftersom priserna är så höga (särkilt för oss två) så tävlade vi inte själva. Utan vi fick rida fram hästarna ist. Båda gick det väldigt fint för :)

Tävlingsgrenen kallas hunters. Hunters går främst ut på stilbedömning. Finns massa olika bed. klasser, en del bedömmer man nästan bara ryttaren och andra bara hästen. Hindrena är inte alls höga och banorna är enkla. Här är inte banan huvudsaken utan "numbers" - alltså antal gallopsprång i linjerna. Allt ska vara prydligt! Två tjejer som var med oss med sina ponnier berättade att domaren gillar ex. inte hästar med prickar på rumpan,  (appalosa) eller paint. Helst ska dom vara bruna eller fuxar. Vadå bedömningssport? Men alla rider sjukt prydligt! Tänk så skulle sveriges alla små ryttare rida så fint! Mer stilbedömning i Sverige säger vi bara. Men samtidigt har det nästan blivit lite väl bra här, det blir så mekaniskt och stelt. Ungarna rider med perfekta flätor med sidenband i håret med ett påklistrat leende,  drf att domaren "vill se det", hästarna är putsade till det yttersta. Kan erkänna att det inte alls var särkilt spännade att se på i längden. Så ibland tog vi vår class act farm cross över till en annan sportaktivitet som låg granne med tävlingsanläggningen nämligen till dessa:
..galet


Efter denna tävlingshelgen kan vi även bekräfta att ridsporten här bara är till för överklassen. Bara starten kostar minst 700 kr för att inte tala om stallhyran. Det är även viktigt att visa upp sig. Majoriteten hade banderoller, stallskylter och flottiga möbler och sadelskåp med namnet ingraverade. Rosetterna man vunnit hängde man väl synligt på sin "banderoll" som befann sig utanför sinna boxar. Detta var dessutom bara en tävling på lokal nivå. Undrar hur prestigefyllt det är på större.. hm.. Ska aldrig mer klaga på sveriges vinstsummor och tävlingsavgifter. Här finns varken pris eller vinstsummor.

Under helgen sov vi på hotellet Hilton garden inn. Mysigt ställe :) Vilket vi var värde efter dessa långa dagar. Första kvällen åt vi på the big tomatoes. Hoppas det kommer till Sverige! Tänk världens största salladsbuffé med olika soppor och bröd till! We like! Ibland imponeras amerikas food trots allt ;) Fast efterätterna kanske inte var lika hälsosamma med whatever.. :P

Sara hade turen att hitta en 50dollars sedel på marken vilket avgjorde hennes köp av ett par ariatboots. Nu är det inte hon som går värst längre..

Jaha, nu luktar det killparfym här inne på rummet igen.. Sara har till sin stora förtjusning hittat en freebreeze som vi doftar upp vår garderob med när tvättkorgen börjar ge ifrån sig lite ofräscha dofter. Denna freebreeze har en märklig doft som mkt väl påminner oss om killparfym. Inte helt fel ändå, mkt bättre en våra dofter iaf. haha

Nu börjar gossip girl sen blir det troligtvis ett avsnitt av sv. hollywoodfruar. Ni tror väll inte vi missar svenk tv huh?

Perfectionism is slow death


take care!


Kommentarer
Postat av: Marie

Det är verkligen roligt att läsa era berättelser om livet i Orlando. Ni ser så fantastiskt fräscha ut på bilderna med er solbränna.. har ni blekt tänderna?

2009-09-22 @ 06:28:52
Postat av: Elsa

Ni kan iaf inte klaga på att ni inte är bruna, här hemma i Sverige är vi blekfisar.. Maja kom hem och hjälp mig med matten!!!!

2009-09-22 @ 21:34:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0