Hästsnack

Tänkte berätta lite om hästarna och ridningen, skiljer sig en del i jämförelse med hemma. Som vi nämt tidigare är hästar och ridning väldigt exclusivt här. Priserna inom hästsporten är enorma vilket gör det till en överklassport.

Till något helt annat - Olika former av preparat och andra konstigheter (som inte skulle tillåtas i sverige) används ganska flitigt, tyvärr. Amerikanska hästar har vad vi vet inte samma klass som i europa. Möjligt att det beror på att de inte har lika omfattande avelsprogram. Därför är det mycket importhästar. Största gruppen sporthäst är såkallad hunters. Inte alls lik våra hopphästar i sverige. Rytm, tempo etc är mer viktigt än gångarter och exteriör. Dessa hoppar inte höjder som i vanlig banhoppning och blir ju då inte samma slitage. Kanske därför exteriör inte är lika viktigt? Vad vet vi, vi är inga experter ;) Men skiljer sig, det gör det! Har även reagerat på att det inte är samma stam-hysteri som i Sverige. Här ser man mer från häst till häst istället. Det tycker vi är skönt.

Vår ridstil har utvecklats under tiden som gått. Händerna har man längre upp mot halsen och allt ska vara easy. Man rider mkt i lätt sits och ska egentligen göra så lite som möjligt. Skänkelläget har nog även hamnat snäppet längre fram :P De flesta här rider med en enorm svankrygg. Nu har man väl vant sig vid den synen men i början såg det så lustigt ut! 

Fast martingal används här istället för löpande. Även betten skiljer sig. Här är huntersbetten den populäraste - typ D.ringsbett. Lätta och tjockare bett verkar vanligare än smala..

"Förvirring är första steget på väg mot något nytt"


Här kommer lite bilder på några av hästarna



Sara och Williammaja och cassandra


Kommentarer
Postat av: marie

Så fina hästar!!

2009-09-28 @ 08:28:20
Postat av: Micael

Men du verkar ju jobbat bort din "svanktendens" Sara. Ser jättebra ut på bilden.

2009-09-29 @ 08:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0