fyrhjulskörning, klorintvätt, matinköp och stolthet

Alltid lika spännande här på Class Act Farm.

Jennie är fortfarande borta så idag har vi skött hela gården själva eftersom Jamey är ledig. Det tar sin lilla tid att fodra, pyssla o ta in o ut 30talet hästar (dock så är det bara hälften som går in). Men med lite powerade så orkar man med mycket! Vi är väligt stolta över oss själva att vi två grejade detta helt på egen hand efter bara en vecka!!
Vi hann självklart med att rida lite också. 2 hästar var, Maja red Story och Oakley och sara fick lyckan att rida båda sina favvisar, Andy och william. Alla hästar gick fint idag och som ni ser på bilderna så förespråkar vi den låga formen. Sitsarna fortsätter vi och finslipa lite på ;) :) Maja och OckleyMaja och OakleyMaja med oakleySara med WilliamSara och WilliamSara och William

Har även gjort framsteg i Majas övningskörning. Idag har hon kört golfbilen helt själv och även gett sig på fyrhjulingen. Här kommer ett litet citat: Sara: "Men det är exakt samma tänk som med bilen. Gasa upp, släpp gasen och växla". Maja: Men.. jag har ju aldrig kört bil.. Sara: eh, just det. DÅ får vi ta det från början...
Jag (sara) kan berätta att Maja gjorde riktigt fina och mjuka växlingar, samt även en fin backning med släp! Stolt över hennes stora framsteg! Maja kör vår bästa vän! Utan den skulle det inte gå..

Sen har vi även hunnit med att besöka mataffären. Mr Fiske skjutsade oss samt höll en liten guidad tur. Vi fick se buddatempel och veta vart man ska gå om man vill motionera (vilket vi aldrig nog kommer få för oss ) Vi förbättrade iaf utbudet av vad som finns i kylen. Vi köpte morötter, sallad, havregryn, mörkt bröd och powerade! Så nu klarar vi oss ett tag till! Kan tillägga att mataffären är lite annorlunda här den med. Frukt och grönsaker och allt som inte är färdigmat ligger högt i pris. EN paprika kostar 20 kr!! kexhyllan var enooorm och så finns det en tant som plockar i allt du handlar i påsen, såklart.

Så nu till kvällsmat har vi ätit mos med köttbullar och morötter. Färdigmos såklart men den rätten var inte illa ändå! Maja och jag kommenterar alltid efter vi ätit: "Guuud vad vi åt snabbt". Vi äter dessutom som hästar, men man blir väll som man umgås..

Eftersom man blir väldigt svettig om dagarna så måste man såklart tvätta nån gång ibland. Vi har inte tvättat under hela vistelsen tills idag. Det var verkligen kris nu. Har återanvänt ridbyxorna flera dagar och det är inte mysigt! Sara hade listat ut hur man skulle få igång åbäket. Vi la i all mörk tvätt och det var den värsta lukten vi någonsin kännt! TRO OSS!!! Vi klöktes och hade oss. Usch. So far so good. Sen var det dags för den vita tvätten. Då kom problemet med vit tvättmedel. Sara hittade en flaska där det stog clean and lavendel på som hade vita handukar på bilden. "Det här måste ju vara vittvätt". Sara läste på baksidan om hur man skulle gå tillväga, glömde dock varningstexten. När vi skulle komma till mängden så tog hon lite extra "för det här är skitigt". När hon hällt i över kläderna (som man gör här) så utbrast hon " det luktar ju badhus här". Då blev Majas ögon stora som hus. "DET ÄR JU KLORIN"!! Vi kollade ner på tvätten och såg att våra beiga ridbxor snabbt fick en nyans blekare än normalt. Löste det hela med att slänga i lite vanligt tvättmedel. Resultatet av detta ser ni på bilden. våra fina ridbyxori med medel bara ;)

Sen var ju nästa problem vart vi skulle hänga den blöta tvätten. Efter att ha gått ett varv runt trädgården utan att hitta något mer än träd frågade vi Jamey. Han kollade på oss som vi var dumma i huvudet och gick raka vägen till torktummlaren. SJÄlvklart! Det kunde vi väll räknat ut efter 1 vecka i detta land. Varför hänga tvätten ute i världens mest lämpade torkväder när det finns ngt som heter torktummlare? That´s the question..  Hur som helst tycker vi att vi plockat några vuxenpoäng efter denna tvätt!

Ikväll blir det gossip girl. Får se av de nya avsnitten här borta. hihi  :)

Vi diskuterade tidigare om vi saknade något hemma. Vi kom faktiskt fram till att vi inte saknade NÅGONTING! Igår var det maten men det ordande vi ju idag. haha  :D

Kommentarer
Postat av: Marie

Synd med klorinfläckarna men det är ju små problem..annars tycker jag att ni verkar ha FULLT ÖS i tillvaron. Jätteroligt med alla bilder era berättelser. Marie

2009-09-09 @ 07:29:49
Postat av: Marie

Kan ni ta en närbild på maja när hon kör fyrhjulingen så jag har bevis

2009-09-09 @ 20:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0