Vi håller ställningarna på class act

Då får man väll försöka slänga ihop ett blogginlägg igen. Maja är så trött på kvällarna så hon orkar inte. hehe
Har varit ytterligare en äckelvarm dag - 33 grader i skuggan. Alla här har sagt att i oktober så går det mot svalare tider och allt kommer vara såå behagligt. Men icke! Men vi vet att vi inte får klaga på värmen ;) Har alltid velat hoppa från 2 årstider på en dag för att verkligen känna skillnaden. Det lär man ju göra när man kommer hem. Snart har man lixsom levt i sommar i mer än ett halvår.

Idag har vi ridit bort till Clarcona horsepark och trimmat hästar där. Vi började med nervvraken Cassandra och William. William blir bara allt finare och Cassandra med! Roligt att ha varsina unghästar att rida också, särskilt när det går framåt :) Men halva tiden gick åt till att komma dit. Lite komiskt, hemma är det älgar hästarna blir rädda för, här är det sköldpaddor man får se upp för. hehe

sköldpaddis
(Audi) skoda och SaraSara med William :)Sara och William :)Maja och Cassandramaja o Cassandra :)Maja och Oakley


När vi kommit hem igen va det bara att sadla upp till nästa, jag red Audi och Maja Oakley. I fortsättningen får Audi heta Skoda. Tänk om han hade haft lite framåtbjudning, då hade han vart rätt fin ändå..

Imorgon är vi lediga och ska ta oss till västkusten. Tänk vit sand, grönt hav och inte en enda våg! Kan var skönt som omväxling. Ser ju ändå inte till några surfare på öst.. :S

Kvällen har ägnats till att läsa splirrans nya ridsport. Maja blev helt till sig när hon slog upp ett stort reportage om hennes kära hemmaklubb Jfk och inte minst när hon fick se sin kära Saigondo på mittenbilden. Detta spädde förståss på hennes hemlängtan.. Men vi är faktiskt stolta över att vår kommun satsat så mkt pengar dit :)

""Passa på och njut nu", säger folk ibland. Men så snart man anstränger sig för att njuta, upphör njutningen."


För flummiga för att enas om en rubrik.

Idag har svetten runnit igen. Klockan är nu 20 och det är kolsvart ute. Men kan ni tänka er, temperaturen vill inte sjunka lägre en till 29 grader iallefall! Fatta då hur varmt det var mitt på dan! Imorse hängde vi med Jennie ut på fälten för gallopträning. Hon har klippt upp en slinga där så man kan träna intervaller med hästarna. Och galet va det gick undan!! Det var knappt så man hängde med Jennie galenpanna. Ett tag kunde man knappast kalla det gallop utan snarare sken! Det var så man låg i kurvorna. Men härlig pirr i magen ändå ;) Jennie lärde oss lite hur man konditionstränar hästen på bästa sätt på kuppen. Har man tävlat 4stjärnig fältävlan vet man nog vad man snackar om.

Efter det så red vi Andy och Lilly, båda var lite halvknakiga men lossnade fint på slutet. Sen så var det dags för lunch. Lagade faktiskt mat idag med. Hittade lite mjöl så det blev en grönsaksstuvning med pasta. Dugbart för oss! Sen var det utsläpp och mockningsdags igen, allt rulllar på.. Nu sitter vi här och laddar för en löptur ute på gräsbanan. Man måste ju vara fit for fight när man kommer hem.. höhö'

"Svett spar blod"


2/3 av tiden avklarad

Nu mina vänner börjar vi bli lite trötta på det här, ärligt talat. Var lite motigt i morse, känns som en hel evighet tills vi är på väg hem. Längar inte hem men känns som vi kan det här nu. Skulle inte tacka nej till att bara semestra sista månaden ;) Men dagen blev ljusare efter att vi haft ett hopp-pass för Jennie på "våra" unghästar William och Cassandra. Gick väldans bra och då kändes det genast bättre!
Efter det så var det dags för att avänja fölen (om man nu kan kalla det så) . Gick till så att vi släppte ihop båda stona med föl för att sen spruta i lugnande. När dom sen började bli lulliga tog vi bort stona därifrån och fölen får nu klara sig på egen hand 4-5 mån gamla. Brutalt? Oja.

Resten av dagen har vi målat hinder på gräsbanan och hjälpt till med Schooling program. Jag med flera tycker att Maja ska bli ridlärare i framtiden ;) Hon gör det verkligen bra! Jag själv föredrar hellre att mocka skit i stallen än att försöka lära små ofokuserade ungar att lära sig rida på en stapplig engelska. 

Kan också berätta att det strykit med några ekorrar de senaste dagarna. Har hänt ett par gånger nu att man hittar en dränkt ekorre i vattenkaret. Stackarna ramlar i och drunknar :(

 poor littlesquirrel

En annan anledning till att vi är så förbaskat trötta är all crapfood. Det finns inget vettigt att äta! Det ända vettiga man äter är gröten till frukost. Snart börjar jag äta den till kvällsmat med. Men till lunch idag hittade vi iallefall lite ris, hollandaisesås och fiskpinnar. Det kändes som riktig mat! Är såååå trött på all färdiglagad mikromat. Och vet ni! Vi har inte ätit EN ENDA potatis sen vi åkte. Det är rätt sjukt med tanke på hur mkt potatis man äter hemma.. Kommer inte ens ihåg hur det smakar.  Mamma, när jag kommer hem vill jag ha rotmos med fläskorv! ;) haha. Tack o lov har vi våra omega3 piller :)

Snart är det hallowen här och det ska tydligen firas ordentligt. Blä, vi firar inte halloween! Men Jennie har stora planer. Det ska karvas pumpor, ätas pumpapaj, pyntas med obligatorisk utklädnad givetvis. gaah!

oj det kanske blev ett lite deppigt inlägg. Men det är som det är nu.. Tur att vi har våra hundar, dom är alltid lika glada :) Imorgon efter jobbet ska vi iallefall åka till stockmen. Jag behöver nya chaps och Maja nya skor. Nu har vi snart slitit ut en hel ridutstyrsel var!

Syns om 30 dagar! puss

"Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter finns"


dogsen :)
Maja och PeanutSara och Andy


sorry för dålig update

Hej, nu har vi vaknat till liv här igen. Den senaste veckan har varit fullt upp och vi har känt att vi vill umgås så mkt som möjligt med Jennie och Tone innan de åker hem. Därav den dåliga uppdateringen.. Tänkte berätta om våra små äventyr som vi har gjort de senaste dagarna.

I fredags besökte vi disneyworld. Hade inte så jättestor koll på vilken av alla "parks" som var bäst men vi fick höra att Hollywood studios skulle vara bra så det blev det.

I det stora hela var det slöseri med pengar. Vi fick ju inte ens se Musse o hans vänner!! Besvikelse! ;) Nä, men åkattraktionerna var väll coola iaf. Hoolywood tower hotel var najs. Där fick man gå in i en hiss som sen tog oss upp till olika våningar. När vi kom längst upp så släppte den rakt ner så höll den på så, upp och ner, ner och upp. Typ som fritt fall fast coolare ;) En annan var lite som en blandning mellan balder o kanonen fast mkt värre ;) Asskön!! Dessutom var det i totalt mörker! Såå häftig fast kanske inte den bästa för ömma nackar.. ;) 

Efter en lång dag på Hollywood studios gick vi till Downtown Disney där det också fanns en hel del små roliga affärer. Sammanfattningsvis så hade vi väl hoppats på mer men nu kan vi iaf säga att vi har varit på Disney och vi deppar inte över bortkastade pengar för vi hade trevligt ändå! :)


uuuaerosmithhollywood tower hotel ;)american idol!


I lördagskväll åkte vi ner till Downtown Orlando för en sista kväll tsm innan Tone och Jennie åker. Mycket trafik, urflippad gps i en stor stad slutade kanoners! :) Vi äger! Strosade runt tills vi hittade en mysig resturang. Helt klart lyckat :) Nu så sitter vi här lite halvdeppiga. Jennie och Tone har just lämnat oss och är på väg mot kalla sverige igen. Saknar dom redan. Men vi ska så fort vi kan åka upp till Dalarna och hälsa på :) Känns så tomt och visst blir det att man tänker hem lite nu. Men vi ska klara det här!! 31 dagar kvar.


downtown orlandoMaja och Jenniesara och tonevi <3


We only part to meet again!


onsdagkväll

Okej nu sitter vi här helt uppsvällda av att ha ätit lite för mycket äppelpaj. Vi tänkte att vi skulle få lite höstkänsla hit till värmen och resultatet blev väldigt bra och uppskattat :)

Idag var det gymnastikhoppning för Jennie, riktigt kul! Alla hästarna gick fint. Jag hoppade min favorit Cassandra och Sara sin Andy. Fick också hoppa lite mer höjd vilket var efterlängtat.

Igårkväll drog vi, Tone och Jenny ner till Premium malls för lite shopping. Allt är ju såå billigt! Shoppades Jeans, smycken och skor.. Sara har nu köpt lika många Jeans som hon i normala fall gör på 4 år. Den ni! Dessutom handlas det inte på korten så vi går inte mkt i minus ;)

På fredag blir det förmodligen ett besök på Disney World. På lördag får vi allt åka och finkäka nånstanns för det är sista kvällen innan Tone och Jenny lämnar oss. Kommer saaaakna er tjejer :( ledsamt..

"You are not only responsible for what you say, but also for what you do not say"


Maja och CassandraSara och Andy

Tror hösten kommit hit

Får nog bli bilddagbok idag igen, vi orkar inte skriva.. Men det kan väll vara trevligt det med? Kan berätta att det varit iskallt idag! Förstår oss verkligen inte på floridas väder. Vi hade långarmat heela dagen och inatt frös vi så vi skakade. Inte finns det element här heller, brr. Men ganska skönt att få sova utan ac.ns oväsen. Vi lovar att vi aldrig kommer klaga på värmen här mer, så snälla kom gärna tillbaka!


Sara tog en tidig morgonritt på Sweetie. Fölstoet som nu hålller på att sättas igång. Fölis är såklart också med!
Sara, Sweetie och SelenaSara med Sweetie

Varit riktigt nice idag, lugnt på farmen och ingen boss närvarande.. Skönt. Vi startade första dagen på veckan (vilket är söndag här) med rejält våffelkalas till lunch. hehe det var gott ett tag tills man blev proppmätt.

Sara, Tone, Jenny, Maja

Här sitter vi och häckar inne på stallkontoret. Vi var alla svartklädda idag, Tone och Jenny åker hem om en vecka :( Det suger! Men vi har redan planerat att vi ska åka upp till Dalarna o hälsa på runt jul :)

Sara med sin älskling

Sara med sin Andy som flippade ur totalt i ridningen idag. Men Sara ser lika förtjust ut ändå ;)

Sara med stackars Teabow

När Teabow fått minsta lilla sår så blir han "dödssjuk". Man får låtsas tycka lite synd om honom så blir han nöjd.

Till kvällsmat hittade vi på lite laxpytt, tortillas o annat smått o gott. Blev eld o lågor vid spisen tack vare lite vatten o olja i spekpannan. Kanske inte så smart. Vi skrek så att Jamey kom in o undrade vad vi höll på med. hehe. Men maten var go iaf.

Hoppas allt är bra där hemma. Det känns så konstigt att tänka på hemma, det är ngt man gör väldigt sällan. Känns som det inte existerar längre, utan som vi lever ett nytt liv här. Helkonstigt.. Kan berätta att vår saknarlista ökat i storlek, består till största del av materiella ting. Tillex. Hemlagad mat, Duntäcke, dammsugare, dusch med normal stråle, element..

"Den som har mycket att göra gör alltid någonting galet"



Babysitters

Dagen började med en chock. Var iskallt ute i morse! Skulle behövt en tröja, fick gåshud för första gången på 2 månader! Roligt att se alla i stallet. De gick runt med långarmat och huttrade medans vi njöt av sverigevärme. Alla hästtäcken rotades fram i snabba ryck. Snälla liksom, det är 20 grader och det kallar ni kallt??

Efter varsitt ridpass för Kathleen var det dags för oss att sitta barnvakt. Slängde ihop lite Mac and cheese här hemma till lunch innan begav oss till barnens hus. Vaddå ansvar att få bil, husnyckel samt 2 ungar bara sådär? Orkar inte berätta allt så ni får se bilder istället!

Jacuzzi, poolbad, Pizzadelivery, ridsportläsning och zawmaraton. Inte så jobbigt att sitta barnvakt ;)  Det finns dessutom inget bättre sätt att träna sin engelska på. Slängde en tanke till stackars Jenny o Tone som slet hemma på farmen..  

"Barnet förstår människohjärtat"

"De människor som är svårast att övertyga att det är dags för dem att dra sig tillbaka är barn vid sängdags"

"Skaffa inte barn, bara barnbarn"




 :)

Jacuzzi och saltvattenpool - 2m djup,  inte helt fel ;)

bad med barnen

Miss Maya med Zoui som inte lärt sig simma än

Maja och Zoui

Efter bad blev det lite ridsportläsning! Krävande det här med barnpassning ;)

Duktiga barnvakter!

pizzadelivery! Exakt som på film. kille med röda kläder o kepa hehe

pizzadelivery

Visst är det tillåtet att servera pizzan framför tvn?

pizzatime!

Självklart ska det busas också! Zouis favoritlek var Ticklewickle

Zoui och Sara


När barnen var sövda blev det annan film än Finding Nemo och Narnia. Råkade vara Zawmaraton på tv ;)

Lämlig film


kvällsshopping i Orlando

Alright. Istället för horronights bestämde vi oss för att kvällshoppa i Orlando. Mycket lyckat! Mesta tiden spenderades denna gång inne på victoria´s secret. Butikerna stängde vid 23 så vi gick med raska steg över shoppingcentret. Snart så är vår garderob tillräckligt updaterad ;)

S,M,J,T

Nattamat. Ceasarsalladen får dock tummen ner.

snabbkäk

        
    
"Everything starts as somebody's daydream."



En heldag i Daytona

Nu är vi hemkomna trötta, glada, nöjda och bruna/brända. Haft en toppendag i Daytona. Allt är så mkt roligare nu när vi är 4 bortkomna svennar istället för två. Våra nya vänner kommer som sagt från Avesta så bara våra dialektskillnader gör det tillräckligt roligt. Här följer några ex:

"skuffen" - bagagen
"brävee" - ijämte¨
"Sulla" - spilla/kladda
"lökig" - svettig
"va äre" - va e det

Hur som helst så begav vi oss till Daytona Beach. Kom fram utan problem trots att staden var invaderad av mcknuttar. Atlanten var agressiv idag måste jag säga. Otäckt starka vågor. Våghals som man är hamnade jag lite väl långt ut en gång. Men hann just tänka den tanken innan jag snabbt blev tillbakavisslad av bodyguarden. Känns tryggt att nån har ögonen på en. hehe

När vi väll tröttnat på stranden begav vi oss till publix, Wendys och Walmart. På Publix skulle vi köpa våra horrornightstickets men vi ändrade oss. En horrornight är inte värd 500 spänn så imorgonkväll drar vi downtown och shoppar för dom pengarna istället. Myycket bättre tycker vi!! Inne på Walmart blev Tone och Jenny lika exalterade som vi blev första gången vi var där. Det är ju såå billigt!! :) Avslutade vår lyckade dag i Daytona med Ben & jerrys glasskalas. Oj vad gott och oj vad mätt man blev. hehe

Den timmlånga bilfärden hem fick en plötslig vändning när Tone helt plöstligt skrek för sitt liv. Anledningen till detta plötsliga utbrott var en spindel som klättrade på mitt säte. Paniken spred sig mellan mina 3 spindelrädda vänner, trodde de skulle hoppa ut genom bildörren ett tag. Men de höll sig kvar i bilen tills vi äntligen var hemma igen. puh

Vet ni? Nu är det 6 veckor kvar tills vi kommer hem.. Halva tiden har gått. Tiden går så fort men samtidigt känner vi att 3 månader räcker. Back till real life. Här lever man i en annan värld, en dröm. Tiden har lixsom stannat och allt man är med om existerar lixsom inte. okey nu ska jag sluta med mitt filosofipladder och sova istället.

Go natt

"Arbete är tillflykten för människor som inte har något bättre att sysselsätta sig med."

Tre riskfyllda dagar att vänta..

Här på Coral Hills händer det grejer hela tiden. Vi skulle kunna göra en realityshow! hehe. Faast som ni säkert förstår måste en del hållas utanför bloggen.

Nu har vi hur som helst 3 minst sagt händelserika dagar framför oss!

Torsdag: Åker till Daytona Beach. Denna gången har vi sällskap av bla. tusentals mcknuttar. Är nämligen Biketober 2009 där denna vecka. Lär vara ganska så livat.. Bara vi kommer fram till stranden så är vi nöjda.

biketoberfest i Daytona


Fredagnatt: Horrornights på Universal. Kommer nog blir kusligt så det räcker och blir över..

Horror nights

Lördag: Barnvakt åt två små söta ungar i ett väldigt fint hus :)

Tror ni vi överlever allt detta?


"Show me your horse and I will tell you what you are"








dags för en liten uppdatering

Var ett tag sen sist jag (S) skrev. Sen avkastningen har det varit lite trögt. Trodde allt var ok så igår följde jag med Jenny och Louis till en terrängbana med 3 hästar, medans Maja och de andra stannade här hemma och red.  Att rida terräng det första man gör kanske inte är så smart, men kunde sova i bilen på resan. Kändes helt okey då, men idag när jag skulle rida Sweetie så kom smärtan. Har inte släppt sen dess så det suger. Har nu efter några samtal till min kära pappa insett att jag inte ska rida än. Måste väänta... SUCK! Så resten av dagen fick jag snällt sitta ner och kolla på när Maja rider. Hon hann med 4 hästar idag eller ponnier kanske man ska säga. Det gick som på rullande band. Fått en ny uppgift och det är att fota när de andra rider och som Jennie säger : "Sitt på en stol och säg vad de andra ska göra".


Maja o CodyMaja med Cody

Visst är dom söta ihop? :)


En positiv sak som kommit efter incidenten är att jag får gå i shorts hela dagarna istället för heltäckande ridbyxor. En annan negativ sak är att jag aldrig mer vill äta sushi. Louis bjöd nämligen oss på en Sushiresturang den dagen. Kom hem proppmätt och red Concerto - avslängd - hjärnskakning och mer ska jag inte nämna. Är inte sugen på sushi mer iaf. För Maja var det Sushidebut. Hon var allt lite skeptisk först men hon gillade det! Hon ägde dessutom på att äta med pinnar!

Har också tvättat 3 styck hundar idag. Teabow älskar det och springer glatt in i duschspiltan, Peanut springer och gömmer sig och Pete får man släpa in medans han tittar på en med sin mest olyckligaste blick som får än att smälta. Strax efter duschen sprang de iväg till närmaste sandhög. Menmen cocoslukten från shampot sitter ju iaf kvar.

Igår var vi på ett liten födelsedagsfest för Jamey. Var hemma hos Louis (jennies boyfriend). Bjöds på god mat som vanligt när han lagar. Huset var det inget fel på heller! hehe

På frågan om det är nått vi saknar:
S: Tempurkudde
M: Cykel

Ska tillsist tillägga att den häst som slängde av mig inte ska ridas på 5 veckor. Han har haft en komplicerad hovspricka som nu är lagad och ska drf vila i 5 v. Så ni kan ju pusta ut tills de sista veckorna vi har kvar här, för då ska jag allt upp på han igen!

"Pain is never permanent"




Livet med hästar är ingen dans på rosor

Ojoj. Nu sitter jag här framför datorn medans Sara ligger helt utslagen i sin säng. Första avtrillning stod hon för. Kan ju berätta det jag vet för er som vill veta.
Sara skulle rida Concerto som inte har blivit riden så mkt och som tidigare har longerats innan. Har hört rykten från en tidigare tjej som sett honom, att han har haft sina bockuppvisningar med folk. Men eftersom han har skött sig så himla bra dem gånger hon ridit så hoppade hon över longeringen idag. Jag själv var i stallet o jag hörde bara att en av de nya tjejerna skrek mitt namn o en sekund senare ser jag Concerto galoppera förbi. Ni kan ju tänka er vilken panik jag fick då. Ser bara att Jennie är inne på banan o att Sara ligger helt still på marken. Tydligen hade han ställt sig rakt upp o sen blev det en rejäl smäll för Sara att ta. Inte det roligaste som kunde hända. Jag fick typ näst intill hjärtattack!! Blev en hjärnskakning men kan meddela att hon som sagt ligger i sin säng o vilar just nu :)
Som tur är har ju dem nya tjejerna kommit så att allt i stallet kan fixas iordning utan vår hjälp.

Nu blir det bara att vila och få tillbaka alla krafter så hoppas vi att Sara kommer på fötter snart igen. Nästa mål är att försöka få henne till dushen så hon kan få bort halva ridbanan som har följt med in.

sköt om er alla.

Solen sviker oss aldrig

Daytona beach <3 <3

ojojoj. Hemkomna efter en riktigt, riktigt lyckad dag på beachen. Nu överger vi smyrna och kommer välja Daytona istället. Wow vilket ställe! Stranden är förmodligen den längsta vi någonsin kommer ha besökt. Parkering  på stranden kostar 5 dollar - perfek! Gubben vi betalade till sken upp som en sol när vi sa att vi var från sweden. Tog hand och allt. haha, han tyckte jag hade ett bra handslag!

Imorse var det helt igenmulet men vi chansade och visst dök solen upp.  Detta när vi väl satt oss tillrätta i våra "sköna" solstolar. Problemet nu är att vi har bränt oss, ja även jag (Sara). När jag säger att jag har bränt mig HAR jag bränt mig. Inte bra. Får nog skärpa till oss när det gäller prylen solskyddskräm. Har ett helt toalettbord fullt med olika varianter så det är inte där problemet sitter, utan snarare vår vilja till att det ska synas. Och det mina vänner har vi lyckats med idag! Folket i stallet kan komma se en vecka efter att vi varit på beachen igen. haha Men idag blev det nog lite väl bra och vi lovar att skärpa oss.

bränd sara
:)beachen:)

Det har nu även kommit två dalmasar hit för sin 3 veckors praktik. Trevligt! Ska försöka planera in en disneydag nu då. Är ju även snart halloween. Ser fram emot "horrornights at universival". Scaaaary! 


"Ät hälften så mycket, sov dubbelt så mycket, drick tre gånger så mycket och le fyra gånger så mycket - så kommer du leva tills nån slår ihjäl dig"


Oboy, vilket vackert väder

Idag och igår har temperaturen flippat ur totalt. Har varit runt 35 grader, om inte ännu mer. Snacka om att det har stekt. O sen när man rider 3 hästar mitt på dan (Sara red 3 idag o jag 3 igår) så rinner svetten rätt så bra. Tur att vi var ensamma här på fm för vi var inte fräscha efter våra ridpass.

Har blivit ganska mycket ridning nu i veckan. Tänkte berätta lite smått om vilka vi har ridit idag och igår.

Igår red jag min älskling Faith som för övrigt åker på söndag :( kommer bli så tomt utan henne. Hade iaf lite hopplektion med henne och hon var superfin som alltid, hon har fått sån himla rund o fin galopp nu. Sara den vilda hoppade Lilly och fick rida omhoppnings svängar. Jenny har nu konstaterat att Sara har lite mer fart i sig än vad jag har. Sen red jag Cody och Oakley och båda gick finfint :) Sara red Sweetie - fölstoet som nu sätts igång. Bebis fick också springa med lös på banan. Tyckte det var jättekul att springa ivägen för mamma, Sara var inte lika förtjust.. hehe

Idag red jag först Cassandra. Hoppade lite små hinder o övade på att hon ska hoppa så långsamt som möjligt. Hon blev så himla fin, går bara bättre o bättre. Sara red sin Andy som var riktigt fin idag, trots värmen :) Efter det red hon Audi och Concerto Z. Jag  red mini Spirit som jag bara har nåt att säga om o det är för stort träns + för stor sadel + för stor ryttare = ingen bra kombination. Alla hästarna var riktigt fina idag så vi ska inte klaga :)

Som ni kanske sett på några bilder så rids det på graman. Detta är varken Sara eller jag förtjusta i. Men det är hårda bud. Går inte hästen i form ett pass blir det graman nästa gång.

Jag kan ju också nämna att när man rider o går runt i linne när solen steker på kan det vara klokt med solkräm. Jag mitt smarthuvve tog solskyddsfaktor 8 i morse. Skulle nog tagit 30 istället nu har man en fin bränna efter linnet. Det är ju inte alla som har sån stålhud som Sara.  Om jag nämner nån gång att hon ser lite röd ut skiner hon upp o säger as bra ju. Ett tag var vi lite oroliga för att vår fina bränna skulle försvinna innan vi kommer hem men om vädret ska fortsätta såhär så kan vi nog vara lugna. Imorgon ska vi dessutom sticka till världens längsta strand (sägs det här). HÄRLIGT!!!!

Nu ska vi göra våra kvällsövningar som blivit en standard för oss. Mage, rygg, svank etc. Vi vill ju hålla som ryttare i många år!!

"Killar är som toaletter, antingen upptagna eller fulla med skit"


Sara och Concerto Sara och AndySara och AudiMaja och CassandraMaja travar av Cassandra


Vi är inte helt ute och cyklar!

Måste nog göra klart för er. Tror iaf mina föräldrar misstolkade vår bilkörning i vårt förra inlägg. Vi körde självklart inte i fel riktning på motorvägen (jisses), utan vi körde mot väst när vi skulle mot öst. Förstår ni? hehe ni kan vara lugna, vi gör inte någonting som vi inte klarar av ;)


Mall of Millenia

Då ska man försöka slänga ihop ett blogginlägg, trött som man är. Idag har vi varit lediga. Sovmorgon va det tänkt, men jag (sara) vaknar vid 7 ändåå. gahh. Det är bara ligga och vänta på att Maja ska vakna till liv, och hon kan sova hon! Visst, jag respekterar hennes sömbehov men efter 12 h sömn tycker jag det får räcka. Har lite olika knep till att få henne till liv. Brukar sätta på lite musik, vet inte om ni vet vad jag lyssnar på, men det är inte Majas lugna favoriter. hehe Kan också sitta vid msn på hög nivå eller mixtra lite med ac:n. Det brukar funka! ;) Gick upp vid halv 10 idag, ganska ok.

mall of milleniamillenia mall

Nu är vi just hemkomna från en lång shoppingtur. Tänkte ta beachen först men naturligtvis var det molningt idag. Det brukar det vara 1 dag varannan vecka, så det var ju typiskt. Så vi ändrade planen till shopping istället.  Blev "Mall of Millenia". En lite finare mall (mall är som ett stooort köpcentrum) en de andra vi varit på märkte vi. Men vi hittade kläder för våra plånböcker ändå. Maja blev väldigt glad när hon upptäckte att jeansen finns i short. Fick både jeans, luvtröjor och skjortor med oss hem. Hem föresten, tog oss 3 veckor innan vi började kalla det här hem. Hur som helst - inga kläder vi lär använda här precis, de får sparas till vi kommer hem till kyligare grader!

jisses

Bilkörningen var nog den hittils tuffaste. Vet inte hur många gånger Maja sa "Sara, nu är jag rädd" och jag kunde bara hålla med. Blev några u-turns.. Tur att det är tillåtet. hehe. En gång kom vi ut på fel motorväg. Dök upp typ 6 olika vägar över våra huvuden och lika många runt oss. Blev liite stressigt och tog första bästa vilket var helt fel. Men kunde vända efter ett tag, vilket kostade oss 2x0.75 dollar extra - pay tolls. Menmen det var ju inte mkt. Så trots allt är vi en en gång stolta över vad vi klarar av! :) Tankade även på Shell. Tog ett tag innan vi luskade ut hur man skulle göra men även det löste sig. Halvtank kostar ungefär 140 kr. Borde höjas med tanke på hur mkt trafik det är överallt.. :S  Man ser aldrig några cyklar eller bussar..

Igår gick vi på bio tsm med Jennifer. En tjej som jobbar här på helgerna. Vet ni vad det kostade? 2 dollar!! alltså typ 15 kr. Snacka om billigt! Såg the proposal, helt ok!

Nu är vi hungriga. Åt caesarsalad och soppa på mallen, kändes fräscht ;) Får se vad vi kan få ihop nu. Har faktiskt börjat bli fin mat här hemma. Då det då och då är en fd kock i huset. Häromdagen då vi lagade tuna så granskades den noga. Tyckte att vi hade överstekt den.. We learn



Fredagskvällens bestyr

 Jaha då var det dags för lite uppdatering igen, Maja här. Händer inte så mycket här på coral hills just nu. Idag har det varit förberedning för tävling som är imorgon och sen har det varit några som kollat på hästar, så idag har vi inte hunnit med så mycket ridning.

Nu är Sara igång med sitt städande igen. Själv så bryr jag mig inte så mycket om vi väntar en dag till men hon vill helst inte bo i stallet på nätterna..(man får med sig ganska mycket hö och liknande in) det kan jag ju iofs förstå. Jag tog mig  faktiskt an toaletten idag och efter Saras lektioner så glömde jag inte alla dessa knappar som det kan finnas "farliga bakterier" på. Man vill ju inte få bakläxa! Om det är nått jag inte riktigt klarar av (eller inte vill göra) skriker jag bara på Sara som nu. " Sara, vattnet rinner inte ner i handfatet". Det var tydligen stopp i avloppet. När jag går in i badrummet typ 2 sek senare, står Sara med handen långt ner i avloppet. Hon skriker " det här är det äckligaste jag gjort i hela mitt liv, o då har jag vatt med om mkt". Hursomhelst så hittade hon ett saknat tandkrämslock så nu rinner vattnet ner fint igen :)
 
Nu har Sara upprepat "det känns fräscht" typ sådär 10 ggr på 10 min. Jag lyssnar inte längre. På tal om lyssnar måste jag bara nämna att våra konversationer med varandra innehåller ofta ord som "va?!", "va sa du?" "asså nu hör jag ingenting vad du säger!", "Nu hörde jag inte ett skit!" Vet inte riktigt vad det beror på, fast en anledning kan faktiskt vara att vi har fläktar i stallet som dånar rätt så regält eller så har vi helt enkelt blivit halvdöva båda två :P

Åter till städning. Just nu så håller Sara på att rensa i vårt nu mycket rena rum. Hon klagar för tillfället på att vi har för många använda handdukar, "går inte att ta ny handduk varje dag" o massa annat. En annan rolig sak är att hon har hittat ett spray som ska göra så att rummet luktar gott. Vad nu "gott" är så kan jag säga att det luktar enligt Sara som killparfym så detta använder hon flitigt. Särskilt innan hon lägger sig, en kväll sprayade hon t.o.m på kudden..hmm. Just nu sprayade hon hej vilt så nu sitter jag här o stinker killparfym...

Vi har även börjat med kvällsaktiviteter, nämnligen att springa. Igår tog vi en kvälls joggning runt gräsbanan. Såg nog väldigt roligt ut när två trötta tjejer sprang runt barfota på en hoppbana. Kom nämligen en helikopeter med lampa och lös förbi oss. Kände sig typ jagad!

Imorgon ska vi som sagt iväg på tävling ska bli riktigt kul :) Tydligen är det en jättefin tävlingsanläggning som heter Rockinghorse eller nåt liknande. Kommer vara fälttävlan, så det är både dressyr, banhoppning och terräng. Blir nog mer intressant än huntersblaskan. Nu får vi hoppas att alla 5 hästar sköter sig!

Igår ringde vi hem till våra mammor för första gången. Det var nog uppsakttat tror vi. När vi berättade för dom i stallet att det var första gången fick vi höra "shame of you" typ 100 gånger. hehe men har man det bra, har man det bra!

Sköt om er där hemma! Nu ska jag o Sara nog se på film eller nått, tidig dag imon. 

"Man lär sig inget av den person som hela tiden håller med"

Bland grodor och paddor

Maverick i skymmningen

Imorse fick vi en chock när vi klev ut ur huset. I vanliga fall börjar svetten rinna redan vid 8 tiden på monnen. Men idag var det nästan så man frös! Kallt kanske man inte får kalla det men ändå. Fick nästan lite hemkänsla. Kändes precis som en härlig sommarmorgon i Sverige.

Idag red Maja Amy, den lilla svarta, söta ponnyn som hon kämpar med. Själv red jag Cody, en stabil herre som man övar sin sits samt känslan för gallopbyten på. Han har nämligen världens tråkigaste gångarter men han kan sina byten! :) Satte i vartannat idag, skills! Sån läromästare.

Sen har vi gått fram och tillbaka - ut och in med alla ponnier som skulle verkas. Det var inte samma läskiga hovslagare idag utan en ny. Han såg ut att vara en indian. coolt!

Sen för första gången så fick z-hästen ridas. Han har varit halt sen han kom. Turen föll på mig. "Du kan rida concerto, men tydligen bockar han bara så du vet".  jag: "sure, jag gillar såna hästar". hehe. Har man lovat så har man. Började med att longera för säkerhetens skull. Men han var så cool så det slutade med att jag satt upp och kände lite på han. Tror han kan bli en ny favorit :) Hans gallop går inte av för hackor! Han lär ju dessutom kunna hoppa med tanke på vad han har för märke inpräntat på skinkan - Z

Har fått frågan om vi blivit avslängda än och det har vi faktiskt lyckats undvika, änsålänge. Maja har varit nära nån gång men man har ju balans, huh? :) Fast värre är det med sparkar. Har fått varsin kaka. Dessutom blev jag översprungen i grindöppningen av Faith. Kunde gått åt skogen men blev bara lätt trampad på låret och där finns ett riktigt paket så inget kom till skada ;)

Kan även berätta att Maja fått sig en beundrare. Zack heter han, 4 år gammal. haha. Han gav henne en puss sen gick han till pappa och berätta att han skaffat flickvän. Sån charmknutte. Har konstaterat att Maja är en slags barnmagnet. Alla barn gillar Maja! Själv har man aldrig varit särkilt intresserad av barn och inte dom av mig heller. Är nog bäst så kanske, haha

Inatt kommer vi nog drömma madrömmar om paddor. Blev bara för mkt idag när vi skulle hämta spån, dom hoppade fram överallt. hua.  Såg även en neongrön groda, tyckte det var nått bekant med den. Sen kom vi på att det var en likadan på framsidan av vår gamla Naturbok. Man kan tro att spindlar och kackerlackor är det äckligaste men det är fasiken paddorna. FY!


paddäckel
kackerlacka


"Amerika är landet där man kan köpa huvudvärkstabletter för ett helt livs behov för en dollar, och sedan konsumera dem på två veckor"



RSS 2.0