De ska va gött o leva annars kan de kvitta!

;)

Maja här! Måste berätta vad vi gjorde igår. Vi åkte ett gäng härifrån till Ocala (norrut) för att träna terräng. Stället var helt underbart. Stora terräng fält samt ett antal lyxiga dressyrbanor. Det fanns två terrängbanor varav en som även gick in i skogen. Det fanns allt ifrån vattenhinder till banker o massa annat roligt. Om jag inte har helt fel är det bla. här landslaget har träningar.
 
Hoppningen i sig var lite skräckblandad förtjusning eller ja för mig iaf,  Sara den våghalsen gillade läget starkt. Men när man bara har hoppat små mini stockar tidigare var det en upplevelse i sig. Sen red jag Faith som var den enda hästen som aldrig varit där tidigare o som aldrig har hoppat fälttävlan. Men hon är som en liten ängel, var väl bara vattnet som tog sin lilla tid men sen så :)
Har väl kommit fram till att Sara nog är lite mer lämpad åt detta än vad jag är. Behöver nog bli lite mer våghalsad..

Förhoppningsvis åker vi dit fler gånger :)

"Mod är en fråga om försiktig balans"

vattnetGlory kollar läget


Maja med sin Faithmaja hoppar banksara hoppar  tunnorSara med sin Oakley


Hästsnack

Tänkte berätta lite om hästarna och ridningen, skiljer sig en del i jämförelse med hemma. Som vi nämt tidigare är hästar och ridning väldigt exclusivt här. Priserna inom hästsporten är enorma vilket gör det till en överklassport.

Till något helt annat - Olika former av preparat och andra konstigheter (som inte skulle tillåtas i sverige) används ganska flitigt, tyvärr. Amerikanska hästar har vad vi vet inte samma klass som i europa. Möjligt att det beror på att de inte har lika omfattande avelsprogram. Därför är det mycket importhästar. Största gruppen sporthäst är såkallad hunters. Inte alls lik våra hopphästar i sverige. Rytm, tempo etc är mer viktigt än gångarter och exteriör. Dessa hoppar inte höjder som i vanlig banhoppning och blir ju då inte samma slitage. Kanske därför exteriör inte är lika viktigt? Vad vet vi, vi är inga experter ;) Men skiljer sig, det gör det! Har även reagerat på att det inte är samma stam-hysteri som i Sverige. Här ser man mer från häst till häst istället. Det tycker vi är skönt.

Vår ridstil har utvecklats under tiden som gått. Händerna har man längre upp mot halsen och allt ska vara easy. Man rider mkt i lätt sits och ska egentligen göra så lite som möjligt. Skänkelläget har nog även hamnat snäppet längre fram :P De flesta här rider med en enorm svankrygg. Nu har man väl vant sig vid den synen men i början såg det så lustigt ut! 

Fast martingal används här istället för löpande. Även betten skiljer sig. Här är huntersbetten den populäraste - typ D.ringsbett. Lätta och tjockare bett verkar vanligare än smala..

"Förvirring är första steget på väg mot något nytt"


Här kommer lite bilder på några av hästarna



Sara och Williammaja och cassandra


vi och våra lyxproblem..

Då var man hemma efter en sjukt värd dag på beachen. 90 f = 32 grader i solen och 28 grader i vattnet - perfekt!Tråkiga som vi är tog vi samma beach igen, finns en del andra att välja på, vi vet. Men nästa gång tänkte vi faktiskt ta andra havet (alltså andra sidan av florida). Någon som vet vad det havet heter? hm.. 

Idag hittade vi dit utan problem. Inte heller träffade vi på några desperata äckel, dock så finns det alltid folk som glor. Här glor man inte lite diskret som i Sverige utan här stirrar man så man tror ögonen trillar ut. Men som vi fått förklarat "America is a free country" så det är väll bara att vänja sig.

Ni kanske undrar om vi inte blir trötta på varandra när vi är tsm 24 h om dygnet. Visst ibland kan samtalsämnena vara få. Kan ju knappast säga " vet du vem jag såg igår?" osv för vi är ju med om allt samtidigt. haha lite tråkigt. Men har kommit på att vi varje dag kommer till samtalsämnet sommaren09. Måste varit en händelserik sommar minsann. Tur det så vi har nått att snacka om ;)

Ett annat stort samtalsämne vi har är vår kära solbränna. På stranden kan vi sitta och diskutera solbränna en bra tag! Allt från när man ska sola, hur man ska placera sig framför solen, hur man kan maxa sin bränna - kokoskräm, saltvatten?,  solkräm? isåfall vilken faktor? 8, 15, 20 eller kanske 30?, vika ställen som är viktigast osv osv. Vi kan hålla på hur länge som helst! ;)

När vi började känna oss lite smått vimmelkantiga av all sol så begav vi oss till chases - samma lunchställe som förra gången. Idag tog vi varsin veggie burger och coke utan ice. Detta för att slippa klorsmaken men HAh! Där fick vi - colan smakar klor ändå. Snälla, nån som vet vrf? Vi har lite olika teorier men ingen särkilt bra.. Iaf så gav vi idag eeexxtraa mkt dricks, då vi förra gången kanske gav lite snålt.. Men så här i efterhand  kom vi på att vi idag nog var lite väl generösa. Värden såg förvånad ut och frågade om vi vill ha växel tillbaka när vi sa keep it så lyste han upp som en sol och såg väldigt nöjd ut. Jaja, bjuder på det grabben.

Hemkörningen gick även den felfritt. Hittade en partypartykanal på radion så det blev lite fredagsstämmning.

solnedgången <3I4. Tomt!

btw, här råder inga hjälmkrav ute på vägarna. Inte så sällan att man ser en muskelknutte som blåser förbi på sin hoj med bara en näsduk på skalpen. Livsfarligt ju!

Imorgon ska vi visa våra favorithästar inför köpare.. Vet inte om vi vill att det ska gå dåligt eller bra.

"Den lättaste dagen under en bantningskur är den tredje, för då har man i alla fall redan slutat."

water
härligt!

saltvatten! :)

 


update

Bjuder på två bilder från Showen vi berättat om. Om ni undrar vad vi håller på med på andra bilden så vinkar vi. Ja, fråga inte vrf. Man kände sig urlöjlig! haha

Gårdagen avrundades med en shoppingrunda kl 21-23. Inte samma öppettider som hemma precis! Första gången vi åkte "downtown i Orlando. Sjukt vackert med alla höghus och lampor.. So cool!!



They say that time changes things, but you actually have to change them yourself

 Maja med Amy och Sara med Roma :)

jennie och Glory, Sara och Roma, Maja och Amy, Brandi och Audi

Efter en lång helg i Tampa

Då var vi tillbaka från Tampa. Orkar inte berätta allt om helgen. Kortfattar den med ord:

  • Intensiv - sadla upp, visa häst, duscha - nästa häst, sadla upp blabla..
  • ohälsosam - ingen mat förens på kvällen = snacks på dagen
  • förvirrande - förstår oss inte på deras tävlingsklasser
  • lärorik (särkilt språkligt då vi umgåtts med pratglada flickor Kayla and Day)
  • rolig
  • prestigefylld
  • varmt (vädret) 

våra ekipage :)class actMaja vid vårt snacksbordjasmine och audisara i fordn ;)maja visar faithMaja, Day, Kayla och Sara

Vi hade med oss 4 hästar som tävlade i huntersklasser. Alla hästarna gjorde bra ifrån sig hela helgen :) Eftersom priserna är så höga (särkilt för oss två) så tävlade vi inte själva. Utan vi fick rida fram hästarna ist. Båda gick det väldigt fint för :)

Tävlingsgrenen kallas hunters. Hunters går främst ut på stilbedömning. Finns massa olika bed. klasser, en del bedömmer man nästan bara ryttaren och andra bara hästen. Hindrena är inte alls höga och banorna är enkla. Här är inte banan huvudsaken utan "numbers" - alltså antal gallopsprång i linjerna. Allt ska vara prydligt! Två tjejer som var med oss med sina ponnier berättade att domaren gillar ex. inte hästar med prickar på rumpan,  (appalosa) eller paint. Helst ska dom vara bruna eller fuxar. Vadå bedömningssport? Men alla rider sjukt prydligt! Tänk så skulle sveriges alla små ryttare rida så fint! Mer stilbedömning i Sverige säger vi bara. Men samtidigt har det nästan blivit lite väl bra här, det blir så mekaniskt och stelt. Ungarna rider med perfekta flätor med sidenband i håret med ett påklistrat leende,  drf att domaren "vill se det", hästarna är putsade till det yttersta. Kan erkänna att det inte alls var särkilt spännade att se på i längden. Så ibland tog vi vår class act farm cross över till en annan sportaktivitet som låg granne med tävlingsanläggningen nämligen till dessa:
..galet


Efter denna tävlingshelgen kan vi även bekräfta att ridsporten här bara är till för överklassen. Bara starten kostar minst 700 kr för att inte tala om stallhyran. Det är även viktigt att visa upp sig. Majoriteten hade banderoller, stallskylter och flottiga möbler och sadelskåp med namnet ingraverade. Rosetterna man vunnit hängde man väl synligt på sin "banderoll" som befann sig utanför sinna boxar. Detta var dessutom bara en tävling på lokal nivå. Undrar hur prestigefyllt det är på större.. hm.. Ska aldrig mer klaga på sveriges vinstsummor och tävlingsavgifter. Här finns varken pris eller vinstsummor.

Under helgen sov vi på hotellet Hilton garden inn. Mysigt ställe :) Vilket vi var värde efter dessa långa dagar. Första kvällen åt vi på the big tomatoes. Hoppas det kommer till Sverige! Tänk världens största salladsbuffé med olika soppor och bröd till! We like! Ibland imponeras amerikas food trots allt ;) Fast efterätterna kanske inte var lika hälsosamma med whatever.. :P

Sara hade turen att hitta en 50dollars sedel på marken vilket avgjorde hennes köp av ett par ariatboots. Nu är det inte hon som går värst längre..

Jaha, nu luktar det killparfym här inne på rummet igen.. Sara har till sin stora förtjusning hittat en freebreeze som vi doftar upp vår garderob med när tvättkorgen börjar ge ifrån sig lite ofräscha dofter. Denna freebreeze har en märklig doft som mkt väl påminner oss om killparfym. Inte helt fel ändå, mkt bättre en våra dofter iaf. haha

Nu börjar gossip girl sen blir det troligtvis ett avsnitt av sv. hollywoodfruar. Ni tror väll inte vi missar svenk tv huh?

Perfectionism is slow death


take care!


Smyrna Beach

Smyrna

Ojojoj. Vad ska man skriva efter en dag som denna? Varit med om en ytterligare, helt oförglömlig dag. Alltid lika spännande vad Jennie hittar på åt oss. Idag sa hon att vi skulle komma ut när vi vaknat så skulle hon rita på en karta vart vi skulle åka. Visade sig att det var dags för en trip till havet. Trodde aldrig att jag skulle våga köra mer än i Orlando men måste säga att jag överträffar mig själv ibland. Tänk er själva, en bondlurk som mig som tidigare tyckt klostergatan varit en svårighet för sig, helt plötsligt sitter bakom ratten här. Jag förstår kanske hälften av vad alla skyltar betyder, 6 filiga roads innehållande galna amerikanare, massor av cops (scary), e-pass mm. Sverige kommer kännas så fjuttigt ;) Efter en timmas bilkörning som innehöll mkt diskussioner om vi var rätt ute samt videofilmande så kom vi tills sist fram utan några större misstag! Helt fantastiskt!

Beachen var oändlig och ganska folktom faktiskt. Vart höll surfarna hus?? Men vågorna var meterhöga, solen gassade och vattnet var vaarmt, kunde knappt varit bättre.  :O Kan berätta att det inte är helt riskfritt att bada här. Jennie hade skrämt upp oss rejält när det gäller undervattenströmmar, dog en man där senast igår :S. Så vi placerade oss lydigt bakom en lifeguard - inte oss emot ;)

lifeguard - hot

Kan berätta om en liten händelse som inträffade på Chases - ett lunchställe precis vid beachen. Maja och jag hade just betällt vår mat då det kommer en kille i 25-30 årsåldern. Han slår sig ner och undrar vad det är för bilder vi har i vår kamera med ett obehagligt flin. Sen frågar han om det var vi som var nere vid stranden innan och om vi kände igen han.  Sen fortsätter han med frågor som "gillar ni att kolla på film?" , var vi kommer ifrån och hur länge vi ska vara här. Frågar även om vi vill ha hans adress då han bor här och har eget hus. uuuuh så vidrigt! När vi lite smått förskräckta sagt NEJ sa han "men tjejer, ni är i amerika, come on det är ett fritt land!" Sen babblar han på massa, uppfattar inte all engelska - nej. Sen sa han nått med att det inte får ta för lång tid då hans flickvän blir arg annars. När han sen började kommentera utseendet bla. Du har så fina ögon, till maja (hallå som vi inte redan visste det?? ) fick det räcka. Maja ska alltid vara så trevlig (please can you leave us alone?) medans jag blir motsatsen. Ska nog be Brandy att lära ut hur man avsäger sig såna här pervon.. Han gav sig tillslut ner till sin flickvän som väntade på stranden. puh. Vill inte tänka på vad han var ute efter. Kan säga att vi gick en låång omväg förbi honom sen. Detta var inte första gången vi stött på sådana killar. Man börjar ju undra vad det är för människor :S MEN vi är inte så dumma som vi kanske ser ut så ni behöver inte oroa er - vi har koll!

  maja lunchar

Nur är vi iallefall hemma igen, glada men trötta efter en mkt lyckad och värd dag! Kanske inte helt oväntat men vi har bränt oss. Svider och hettar övera hela kroppen. ajajaj. Men det är det värt! Hade iaf solskydsfaktor 15 på en del ställen, så ni inte tror vi är helt galna. Imorgon bär det av tidigt mot Tampa :) Kommer bli så roligt. Vet inte så mkt än som vanligt. Vet att vi ska bo på hotell med pool och att vi ska stanna tills söndag. Spännandespännande :) Nehej nu måste vi sova.  Bjudit på några bilder iaf :)

härligt!!maja i kvällsolen
härligt!!vågorvågorvågor
härligt!härligt



what a day!

Idag är det Maja som skriver :) snacka om lååång dag.
Började extra tidigt (4.30) eftersom vi skulle rida på en show lite längre bort. Kan säga att dagen kunde börjat bättre. Hästar på rymmen + bil som inte vill starta = stessa som sjutton och rida bort till anläggningen.
Väl där gick det fin fint, hoppade runt lite och sen var det inte mer med det. Massa fotografer var det med hoppas man inte blir med på kort bara :P Kan även berätta om vår fina klädsel som Jennie tvingade på oss. Beiga ridbyxor med piké, som dessutom måste vara instoppad inanför dessa höga ridbyxor och skärp runt midjan på det + hårnät! Kände sig som en riktigt polosnobb. Sara vantrivdes nog mest, stackarn.

Efter det var det bara att rida hem och rida nästa häst. Jag (maja) red finaste Faith, hon skulle bara ridas lite lösgörande inför tävlingarna i helgen. Sara red bjässen Maverick och på slutet fick hon till det riktigt bra.

På eftermiddagen hann vi även med ett 3dje ridpass. Red bort till samma anläggning igen. Väldigt velande om vilken som skulle ta vilken häst först men till slut red jag Story ( som har kommit tillbaks, lycka :)) Sara red sin älskade William. Väl där hoppade jag Story lite grann och sen bytte vi runt lite hej vilt, slutatde med att jag hoppade både Story, Cody o sen Cassandra :) mycket lärorikt! Sara fick också hoppa Cody och kommentaren var " det är som att rida en ponny"!!

Imorgon är vi lediga och det ska bli så sjukt skönt att få lite vila efter en dag som denna. Som det ser ut nu ska vi åka till Jennies kompis som har pool o allt,  så vi ska allt jobba på vår bränna :D

Kan ju också nämna att det blir tävling hela helgen i stekheta Tampa, åker fredag och kommer hem söndag. Är tydligen en stor tävlingsanläggning som anordnar tävlingar på a-nivå,  dessutom ligger den mitt i staden. Lär blir riktigt riktigt roligt :D Tyvärr så lyser bilderna fortfarande i sin frånvaro. Håll ut tills imon! ;)

Ingen dag är den andra lik

ojoj. Just nu är det mycket på gång. Jobbar häcken av oss bokstavligen. Imorgon är det, vad vi förstått, en viktig dag. Vi ska till en stor tävlingsanläggning som ligger 7 min här ifrån. Kommer politiker och annat viktigt folk som bla. vi ska visa upp oss för. Det är nämligen så att denna anläggning ligger risigt till ekonomiskt och ska drf försöka få politikerna att skjuta till lite pengar. Annars tvingas stället läggas ner, och det vore ju tråkigt. Kommer komma olika sorters hästmänniskor. Vi på class act farm har vår uppvisning kl 8.15. Mkt märklig tid tycker vi.. Men vi har plikttroget ställt klockan på 4.30 så det är bara masa sig upp.. gäsp. Maja sa just " sara, du får slita upp mig, annars kommer jag aldrig upp". hehe det ska bli ;)

Igår övade vi halva dagen. Fick hoppa lite olika hästar där borta. Känns lite smånervöst nu, ska nämligen hoppa en häst jag (sara) bara skrittat på. Men det är väll som med alla andra - tvåpunktsits och lätt i handen! No big deal.

På lördag ska vi åka till kustsidan till staden Tampa. Ska på tävling där och passa på att visa några hästar. Förhoppningsvis så är vi lediga på torsdag istället. Annars kan vi bli sura, så det så!

Många kanske undrar hur det går med vår engelska? Kan säga att den blir bättre för varje dag. Gramatiken kunde dock var bättre inprogramerad ;) Men alla säger att dom förstår oss så det måste ju vara positivt? Hovslagaren tycker dessvärre den är gräslig men det bjuder vi på!  

Snart börjar 90210 sen är det läggdags om man ska orka med en dag till. Hur är det i Sverige? Har ett litet fönster på datorn som visar temp. i jönköping. Just nu står den på 3 grader. Kan det va möjligt? Fy va kallt isåfall.. :S

"Den som ingenting gör får alltid nog med sömn"

vila och shopping gör oss laddade för en ny vecka

Idag var vädret självklart piss. Första gången det är mulet på dessa veckor. Sååå typiskt. Får bli pool och hav en annan helg. Istället började vi dagen med en rejäl städning vilket gav skinande resultat med starka dofter av sopa och annat medel. Måste säga att rengöringsmedel här i usa är rejält mkt effektivare än Sveriges Grumme. Förvånande? Nej.  hehe   Maja hittade en rengöringsflaska som hon glatt stack ner näsan i. Skulle vara citruslukt. Sen blev det mkt jämmer och ånger, var tydligen rätt starkt medel det där.. Men tror hennes näshålor klarade sig, hon har bränt lite blodkärl där inne en gång i tiden så hon är nog tålig. Sen har vi tvättat igen och det gick riktigt bra! Men våra vita kläder blir inte rena. Förstår inte vrf? Nu tog vi på det varmaste men inte hjälpte det. Vi är såna sketlurkar.. Äckligt faktiskt.

Sen bestämde vi oss för att ta en trip till Walmart, ett stort shoppingcenter med det mesta. Fick först instruktion från jamey hur man skulle köra bilen och då ska det tilläggas att han pratar med riktig sydstatsaccent. Som tur va var det är en honda precis som hemma, skillnaden var väll bara att det var automat. Insåg även rätt snabbt att gpsn inte var till större hjälp för oss, så Maja tog över den rollen. Bortsett från en felkörning gick allt bra. Såg inte till några cops och jag körde även mot rött när jag svänger höger. Precis som man ska!

Väl inne på walmart blev det mest smink. Stannade vid sminkhyllorna i säkert 1 timme. Här kostar ex. min favoritmascara 35 kr medans den i sverige kostar 160 kr. Måste vara ngt lurt med Sveriges sminkpriser.. Kan iallefall avslöja att det blev en hel del smink med oss hem! :D Inhandlade även nagelklippare och fotfil. Fotfilen hette "swedish foot file". haha är det en svensk uppfinning? Maja tyckte tanten i kassan var gullig som såg närmast chockerad ut efter att Maja stolt berättat att vi var "sweediiiish". So far away, jep! :)
walmart

Ikv blir det nog mer film för att sen ladda om till en ny vecka! Blev inga bra bilder idag heller tyvärr.


Dagens ordspråk: Vackra kvinnor behöver inget smink.




En expert är en specialist som vet allt om något och ingenting om allt annat

hej! Idag är det båda två som skriver. Varit en ganska omtumlande och lång dag känns det som.. Ibland är det inga ord och inga visor som gäller huh?  ;) Tur att vi har varandra. Nu vet vi iallefall "lite mer exakt" vad som gäller här på gården. Humöret kan ju skifta för oss alla eller hur? ;) Har iaf ridit ut idag, verkligen underbar känsla att gallopera fram över fältet, tills en av oss skriker "du måste sakta av nu, jag får inte stopp på han" !! haha.  Sara red Audi och Maja Oakley som är väldigt mkt bebis har vi kommit fram till. När det gäller Audi så har nog Sara ändrat uppfattning. Han var riktigt fin, kanske att man ser på han med andra ögon efter att fått veta vad han är värd.. :P Såg faktiskt det första vilda djuret idag med. En sköldpadda ;P haha

Sen när vi kom hem igen red vi varsin häst till. Andy - Sara och Maja - Cody. Maja fick sig en liten hopplektion av Jennie och Sara fick hjälp med att hitta "rätt knappar" på Andy. Summan av kardemumman är att vi lärt oss en HEL del kan man säga!

Hur som helst tog underbaraste Jennifer med oss på bio nu ikväll. Såg
"the timetravellers wife". Väldigt gullig och lite sad story. Sevärd om den kommer till Sverige :) Har inte blivit mkt engelska nu de senaste dagarna då Kathleen är bortrest så det var kul att umgås lite med Jen. Om ett par veckor kommer 2 svenskor hit på några veckors praktik. Kan bli kul..

Imorgon vet vi inte riktigt hur planerna blir mer än att vi ska städa och tvätta samt sova ut förståss ;)

Som ni ser har vi ett ordspråk som rubrik. Tänkte att vi kunde ha ett nytt varje inlägg som speglar lite i hur dagen varit..


roadtrip

Idag lastade vi Jennies vrålåk med 4 saluhästar, för att sen bege oss till en annan anläggning för visning. Det var nervöst kan vi tala om, det är mkt pengar på spel ska ni veta. Ena hästen ligger på 70000 dollar vilket är närmare ½ miljon. Detta var dessutom hästen Audi som vi nämt tidigare, vilket var hästen Sara avskydde redan första minuterna uppe på ryggen. Prisnivån på hästar här är inte alls som i Sverige.. 
Hur som helst, att sitta och rida dessa hästar för folk med filmkameror i högsta hugg samt "the man" - en snubbe i limegrön piké sittandes i en golfcar med massa smycken påhängt. DET var lite scary.. haha. Men vi skärpte helt enkelt till oss och gjorde det bästa av situationen, och tror att jennie faktiskt var nöjd över vår insats :) Tack och lov var det våra favorithästar vi fick visa. Eller neej. Det är ju inte så kul förståss om de blir sålda.. Men detta var helt enkelt en lärorik upplevelse!

Resten av dagen gick till pm fodringen och nu har vi suttit och kollat 3 avsnitt av idol. Måste ju hänga med lite vad som händer i Sverige. Verkar som det börjar lida mot höst där hemma? Stämmer det? Usch isåfall.

Har iallefall kommit på två saker som vi saknar. Fotfil och nagelklippare - stort behov nu!  Så om någon gullig männsika skulle vilja skicka så går det bra .. :O) Här nedan ser ni hur våra fötter ser ut efter en dag på class act. Kan ni förstå vrf våran tvätt inte luktade så mysigt efter 1 vecka i tvättkorgen? Vet inte om vi fått fram det ordentligt -  det är obeskrivligt varmt här. Men när man duschar hästarna, vilket man gör efter varje ridtur så passar man på att blaska lite på en själv. Särkilt kul är det att "råka" skvätta lite över till grannen i groomingspiltorna ;)

 efter en härligt slitig dag på class act

Imorgon är det fredag! Sen blir det en välförtjänt ledig dag. Känner oss rätt slitna, den ena klagar på för lite sömn och den andra klagar på irriterat muskelfäste  samt träningsvärk.

Funderar på om vi ska ta och lägga upp någon filmsnutt nån dag. Det vore väll kul? Om vi har ork till det vill säga..


hallo alla blekfisar där hemma!

Då sitter vi här som vi brukar vid denna tiden. Kl är 20.20 här och 2.20 hos er. Maja och jag brukar ganska ofta räkna på vad klockan är hemma hos er. Alltid lika fascinerande ;) När vi äter frukost på morgonen är det middag hos er, när ni sover som djupast ska vi just somna.. hehe.

Idag har jag (sara) äntligen fått hoppa ordentligt. Detta gjordes med William, som är 5 år men mer som 3 år enligt amerikansk ridning, vilket motsvarar att han är 5 år enligt mig ;) hängde ni med där? Hoppningen gick iaf bra. Fick jobba med att han inte kryper ihop bakom lod innan hindret. Tog några gånger innan jag hittade rätt knappar men Jennie hjälpte mig och hon har minsann tålamod! :P Andra hästen var Andy the grey (min favorit om ni inte redan visste det). Ngt spänd men stundtals nice. Maja har hunnit med att rida 3 st. Två småponnies, Amy har gjort framsteg och sen Cassandra som Maja iaf var nöjd med ;) :)

Idag har Maja även försökt sig på att backa med fyrhjulingen + släp. eh.. jaja nte alltid så lätt.. ;) Men övning ger färdighet! Vänta ni bara..

Kan berätta att vi var helt slutkörda redan på förmiddagen. Vid minsta tillfälle ville man lägga sig ner och vila. Tog nog ut oss lite igår vid höbärgningen. Båda hade härlig träningsvärk baksida lår idag. hehe Så när blowern inte ville starta idag (blowern är en blåsmaskin som blåser rent gångarna ist för den hederliga, otroligt jobbiga soppningen). Men tänkte att den kanske tjurat ihop sig efter kåkningen (stavas det så?). Och visst, efter att ha gjort annat för ett tag så gick den sen igång på ett kick! Soppningen var räddad! :D

Kan säga att vår bränna inte är den vackraste /se bild) .. Här är det steksol varje dag vilket iof är helt underbart!! Sen är det ju så att man inte kan gå i bikini i stallet vilket gör att vi ser ut som vi gör. Men på lördag ska Maja och jag fixa vår fula bränna genom att gå över till grannen som har pool. Där har vi tänkt steka hela dagen :)
saras fula bränna

Maja trötter
Maja håller på att somna redan, mkt märkligt. Jag är alltid först upp, Maja är alltid hur trött som helst trots att hon lägger sig 30-60 min tidigare än mig, dvs kl 10.00. Så enligt rutinerna så är jag alltid först upp på monnen och när Maja väl är uppe står frukostgröten på bordet. Vilken service va? ;) Men hon tar disken så det går jämt ut! Vi äter alltid gröt med svensk lingonsylt (finns Ikea här= "ikeafood") och en skiva grovt med mager kalkon på. DEN NI! Den frukosten går inte av för hackor ;) Nu ska jag se klart på american top model 13. krams!

ordinary day

Idag har det varit en helt vanlig dag. Bortsett från att det kommit ett lass med hö. chaffissen var störtskön. haha Vi klagade på att vi får för stora muskler när vi lastade hö och då fick han känna på saras (redan nu ) stora armmuskler och blev riktigt imponerad. Han sa att Sara inte bara hade pipes utan hon hade riffle. hahahh

Ridningen för mig (maja) gick super :) Fick rida mina två favvisar Story som är en quarter med riktigt härlig gallop och Faith som var lika härlig som alltid. Hoppade både två ute på gräsbanan och måste säga att Story imponerar mer och mer. Synd bara att han åker när som helst. Sara red de två stora, tunga holländarna. Men idag lärde Jennie henne hur man ska rida dessa åbäken. Man ska tänka tysk ridning och mycket styrka även i handen. Lite annorlunda mot ridningen hemma. Men othello gick riktigt trevligt efter det :) Tur är att man inte behöver rida alla hästar så. Blir rätt tungt i längden ;)

Har även jobbat på vår snygga bränna idag ;) Gått i shorts vilket var Jennies idé efter att ha sett våra bleka ben.

Ikv blir det 90210 och melrose place! weei vi love serier!!


sara och peanut
sara och hundarna
maja och teebowmaja och peanut


fyrhjulskörning, klorintvätt, matinköp och stolthet

Alltid lika spännande här på Class Act Farm.

Jennie är fortfarande borta så idag har vi skött hela gården själva eftersom Jamey är ledig. Det tar sin lilla tid att fodra, pyssla o ta in o ut 30talet hästar (dock så är det bara hälften som går in). Men med lite powerade så orkar man med mycket! Vi är väligt stolta över oss själva att vi två grejade detta helt på egen hand efter bara en vecka!!
Vi hann självklart med att rida lite också. 2 hästar var, Maja red Story och Oakley och sara fick lyckan att rida båda sina favvisar, Andy och william. Alla hästar gick fint idag och som ni ser på bilderna så förespråkar vi den låga formen. Sitsarna fortsätter vi och finslipa lite på ;) :) Maja och OckleyMaja och OakleyMaja med oakleySara med WilliamSara och WilliamSara och William

Har även gjort framsteg i Majas övningskörning. Idag har hon kört golfbilen helt själv och även gett sig på fyrhjulingen. Här kommer ett litet citat: Sara: "Men det är exakt samma tänk som med bilen. Gasa upp, släpp gasen och växla". Maja: Men.. jag har ju aldrig kört bil.. Sara: eh, just det. DÅ får vi ta det från början...
Jag (sara) kan berätta att Maja gjorde riktigt fina och mjuka växlingar, samt även en fin backning med släp! Stolt över hennes stora framsteg! Maja kör vår bästa vän! Utan den skulle det inte gå..

Sen har vi även hunnit med att besöka mataffären. Mr Fiske skjutsade oss samt höll en liten guidad tur. Vi fick se buddatempel och veta vart man ska gå om man vill motionera (vilket vi aldrig nog kommer få för oss ) Vi förbättrade iaf utbudet av vad som finns i kylen. Vi köpte morötter, sallad, havregryn, mörkt bröd och powerade! Så nu klarar vi oss ett tag till! Kan tillägga att mataffären är lite annorlunda här den med. Frukt och grönsaker och allt som inte är färdigmat ligger högt i pris. EN paprika kostar 20 kr!! kexhyllan var enooorm och så finns det en tant som plockar i allt du handlar i påsen, såklart.

Så nu till kvällsmat har vi ätit mos med köttbullar och morötter. Färdigmos såklart men den rätten var inte illa ändå! Maja och jag kommenterar alltid efter vi ätit: "Guuud vad vi åt snabbt". Vi äter dessutom som hästar, men man blir väll som man umgås..

Eftersom man blir väldigt svettig om dagarna så måste man såklart tvätta nån gång ibland. Vi har inte tvättat under hela vistelsen tills idag. Det var verkligen kris nu. Har återanvänt ridbyxorna flera dagar och det är inte mysigt! Sara hade listat ut hur man skulle få igång åbäket. Vi la i all mörk tvätt och det var den värsta lukten vi någonsin kännt! TRO OSS!!! Vi klöktes och hade oss. Usch. So far so good. Sen var det dags för den vita tvätten. Då kom problemet med vit tvättmedel. Sara hittade en flaska där det stog clean and lavendel på som hade vita handukar på bilden. "Det här måste ju vara vittvätt". Sara läste på baksidan om hur man skulle gå tillväga, glömde dock varningstexten. När vi skulle komma till mängden så tog hon lite extra "för det här är skitigt". När hon hällt i över kläderna (som man gör här) så utbrast hon " det luktar ju badhus här". Då blev Majas ögon stora som hus. "DET ÄR JU KLORIN"!! Vi kollade ner på tvätten och såg att våra beiga ridbxor snabbt fick en nyans blekare än normalt. Löste det hela med att slänga i lite vanligt tvättmedel. Resultatet av detta ser ni på bilden. våra fina ridbyxori med medel bara ;)

Sen var ju nästa problem vart vi skulle hänga den blöta tvätten. Efter att ha gått ett varv runt trädgården utan att hitta något mer än träd frågade vi Jamey. Han kollade på oss som vi var dumma i huvudet och gick raka vägen till torktummlaren. SJÄlvklart! Det kunde vi väll räknat ut efter 1 vecka i detta land. Varför hänga tvätten ute i världens mest lämpade torkväder när det finns ngt som heter torktummlare? That´s the question..  Hur som helst tycker vi att vi plockat några vuxenpoäng efter denna tvätt!

Ikväll blir det gossip girl. Får se av de nya avsnitten här borta. hihi  :)

Vi diskuterade tidigare om vi saknade något hemma. Vi kom faktiskt fram till att vi inte saknade NÅGONTING! Igår var det maten men det ordande vi ju idag. haha  :D

trötta efter en slitdag

maja i solnedgången

Hej!
Vilken härlig kväll! Det blir allt svalare för varje dag känns det som. Eller så är det vi som vänjer oss.. 

Idag har det varit fullt ös hela dagen = ingen lunch, inte en enda sittpaus. Gissa om våra ben och fötter är döda och att vi var utsvultna framåt kvällen. Saras fötter är riktigt illa. Hon går som en sopa och lär ju behöva gå och köpa nya ridskor samt skaffa ilägg när  hon kommer hem. Men nu har hon börjat använda sina joggingskor även i stallet. Det är väll lite bättre, hon lär ju inte ta sig en joggingtur under denna vistelsen ändå. höhö

Båda har ridit 2 hästar var. Alla hästar gick fint idag med ett litet undantag - Majas lilla projektponny som det nog blir en hel del jobb med!

Annars har vi gjort skitjobb idag. Tvättat stallarna vilket tydligen tog halva dagen. Nu är vi trötta men imorgon kommer iaf Jennie hem..

Sara blev förresten sparkad idag av det lilla bitchiga fölet. Sara sa att det tog i "fläsket" så det är nog ingen fara med henne! Sen blev det lite nervöst då vi hittade en äcklig orm i hagen. Den var stendöd, men när vi sen senare på kvällen kom för att ta kort så undrade Maja fortfarande om den kanske ändå var i sitt liv..
snakesnake

Nu är vi så sjukt trötta. Sara har redan hunnit somna (kl 19.30) framför datorn. Ser fram emot morgondagen då vi båda förmodligen kommer rida våra favorithästar! Blir även en lektion för Mrs Fiske.

Skulle ju vara trevligt om ni kunde tänka er att kommentera lite mera! 46 besökare i dag och ingen kommentar :(

krams

Maja och storySara and Z

En liten rundvandring




Class Act Farm

Tänkte berätta lite om Class Act Farm. Här finns 30 talet hästar. Väldigt olika sorters hästar att rida, allt från quarter till Zangersheidare. Många är inackorderingar så det är mkt roligt folk här på dagarna :) Resten av hästarna är Jennies som äger stället. Hon driver både försäljning och uppfödning. Har en hingst verksam efter Robin z. Hon själv har tävlat fälttävlan och nått topplistan för fälttävlansryttare över världen.

Vi som bor här är Jennie, jag , Maja och Jamie. Vi har eget rum och toalett resten delar vi med Jennie. Gården har både dressyrbana, gräs och hoppbana. Jennie är väldigt mån om att det ska se snyggt och välskött ut vilket man kan förstå. Alla hästarna här får daglig utevistelse. Finns 2 stallar samt ett utestall. Här kommer lite bilder. Enjoy!

ett av stallenett av stallenena ridbanangräsbanan
gräshagarna

skugghagarna
ett av stallen



tvrummetvårt sovrumköket

En dag tillägnad åt shopping

Mal
Hallo!
Idag har vi spenderat hela våran lediga dag i Orlando city. Det blev shopping från 10-17 i 34 graders värme. Som vanligt inträffar det alltid något intressant när vi är ute och ränner. Men först innan vi berättar om det måste vi bara tala om huuur fina affärer det finns. Stockholm city släng dig i väggen! Jönköping, öööh. Victoria secret , ralph Lauren, ed hardy, calvin klein, juciy couiture, ted baker, tommy hillfiger, american apparel, lacoste.. Ja behöver väll kanske inte nämna fler. Men måånga fina butiker fanns det. Vi var i himmelriket! Maja vid sitt favoritställe. Jag var tveksam
Men iaf. Första händelsen inträffade inne på ted baker. DÄr var det väldigt glamouröst. Man fick inte bära kläderna man skulle prova själv, det skulle ett biträde göra. Sen ville det bjuda på dry martini. Dom fick ett kort och gott no thanks till svar! Då svarade dom (fast på eng såklart) ja, vissa tycker det är lite tidigt än..provhytten

Jo en annan händelse inträffade vid ett provrum på Ralph Lauren. Ett biträde frågade var vi var ifrån och hur gamla vi var samt hur länge vi skulle stanna. Efter att vi artigt och snabbt svarat på dessa frågor blev han alldeles till sig och sa "I have to get your numbers!!!!" Då blev det lite nervöst från vår sida och vi utbrast NOOO!USCH. Men vi fick rabattkuponger av honom. haha Vid kassan sen blev det lite problem med engelska alfabetet. Maja skulle stava sitt namn, lyckades stava till Maga. Butiksbiträdet sa att det namnet kommer från spannien. Sen skulle Maja lära henne utala kronor. Det lät ungefär: <ckrånnors>.

Sen köpte vi även glass - strut med två kulor. Nu i efterhand så vet vi att en kula räcker. Dels så motsvarar 1 kula 2 svenska kulor och framförallt så går det inte äta glass här. Glassen smälte på två röda sekunder = kladdigt. Tack och lov hade Maja (med tanke på svininfluensan) våtservetter :)

Vi spenderade en hel del pengar denna dagen men vi är mkt nöjda med våra köp :) Sen kom Mr Fiske och hämtade oss, så snällt :) En lyckad ledig dag. Vi har funderat lite på vad vi kan hitta på härnäst. Atlanten ligger på ena sidan om orlando och mexikanska golfen på den andra. Tar 1 timma till båda härifrån. Ska även försöka med att hinna besäka Seaworld and Disneyworld.



Bilder

Hämtar hö för pm fodringen. Hit går vi om vi behöver prata med bossen.

Fredag

Nu är det Maja här, Sara har drabbats av städmani och har letat fram några gamla dammsugor och har börjat städa här i huset nu när Jennie är borta. Med det går väl sådär...inte det lättaste när dammsugorna ser ut som dem kommer från reklamen på TV.

i vilket fall så är vi lediga imorgon så ikväll blir det filmtajm :) det är som sagt väldigt enkelt att hitta något smaskigt att äta så det blir nog inga problem att få till en mysig stämning.

Idag har det för övrigt varit en ganska tuff dag med mycket ridning. Första passet var för Kathleen där jag red Amy (min lilla projekt ponny) o Sara red en nykomling som heter Othello, en riktigt stilig fuxherre. Lektionen var väl inte som hemma påminde om lektioner på dataspelen.
Sen bar det av ut i skogen eller om man kan kalla det skog vet jag inte riktigt. Kom tillslut fram till ett väldigt stort fält som var inringat med stängsel, lite weird men där kunde man galoppera riktigt långa sträckor i bredd vilket var helt underbart :D Jag red på Taas som blev helt crazy o Sara red på Glory. Var typ stekhett ute så nu har jag en inte så fin bränna om man säger så...men den är förhoppningsvis borta när jag kommer hem för det är verkligen ingen vacker syn.
Efter detta var det dags för 3:dje hästen som för min del blev en ny, Story. En riktigt fin häst som jag gillar skarp (dock inte alls lika mycket som Faith men det är svårt att komma upp till hennes nivå <3) men som sagt en vädigt trevlig häst med mycket humör. Sara red sin lilla eller man kanske ska säga stora älskling, Andy the white one ;) som gick riktigt fint, kommer nog bara bli bättre o bättre.

Imorgon bär det av till Orlando där det nog blir mycket shopping :D Bästa Kathleen skjutsar oss dit o hem så gulligt :)

Nu förstörde nästa sara vår fläkt så det är bäst jag tittar till henne innan hon flippar ur.

Ha det BÄST där hemma i kylan!!



Class Act Farm

Hi there!
Sara som skriver.  Sitter här och äter ett päron. Jennie är så sjukt gullig! Frågade om det var nått vi saknade. Jag nämde päron och fullkornsbröd och nu är det fixat :) Fast i Sverige skulle man nog inte placera det brödet under fullkorn.  Maja och jag har faktiskt ätit morot idag med (A) och lax igår. Så känner oss hyffsat näringsrika ändå. faasst, Kathleen (en jättegullig dam) kom med ett paket donuts till oss. hehe nästan slut. Donuts som ser ut som små bollar fanns i flera smaker. haha gott. Sen kom en annan kille som har häst här med "jucie for the swedish chicks". SOOO cute! Kan ni fattar hur gulliga alla är då? :D

Dagarna går så sjukt fort och vi har roligt konstant hela tiden. Jennie undrar om vi aldrig kan bli arga. haha

Dagen har innehållit ganska mkt mockning då många hästar var inne inatt pga regn. Vissa av hästarna ska in vid minsta lilla skur. Kan erkänna att vi suckat över det och tyckt att det är lite löjligt. hehe. Sen har vi också ridit två hästar var och efter det är det dags för pm food. Väldigt enkelt då man kör ut med golfbil, likadant mockningen kör man med fyrhjuling. Måste här tillägga att jag håller på att lära Maja köra golfbil. Har en plan. Först golfbil sen fyrhjulingen, sen Marie så är hon redo att ta körkort när hon kommer hem. Bra va? :D Hon har faktiskt känsla för det där även om det kan bli lite farligt nära vissa föremål ibland.

Btw en liten grej. Jamie en kille som jobbar här listade ut att jag jobbat på en cowfarm efter att han sett min backning. Lite stolt ;) hehe Nu ska Maja och jag göra oss lite käk. Ska nog ge oss på att koka lite ris som omväxling till allt snabbkäk.

Jennie har åkt  bort nu över helgen så vi har 9 hästar att hålla igång tills måndag. Till Majas besvikelse är bara Faith betalad till att ridas 2 g i veckan. Men hon hittar nog en ny favvo ;) *not På lördag är vi lediga men vi lär ju rida ett par hästar ändå :)

Kan även tillägga att det är såå annorlunda här när det gäller hur man sköter sin häst. Här på class act farm betalas det ganska höga summor för att ha sin häst installad. Här görs allt åt ägaren. Många kommer bar ahit 2 g i veckan för att rida. Då ska många ridits emellan av oss här. 

Idag anlände även 2 nya hästar. Det var det värsta vrålåket jag någonsin sett! Vilken lastbil alltså!  Alla kör förresten i värstingbilar här, har aldrig stått någon vanlig bil på denna parkeringen. Som sagt ridnigen här tillhör överklassen.

Maja vill tillägga att hon fått värsta solbrännan idag. Hur kunde det gå till undrar jag då. Maja har nämligen solskyddsfaktor 30. Själv kör jag på 8 ;)

Sköt om er där hemma! Bilder kommer inom kort


Lite om hästarna

Vi tänkte berätta lite om hästarna vi ridit hitills.

Sara:
Andy - En stor skimmelvalack av hetare slaget. Väldigt speciell som kan få sina flippar men hur härlig som helst vilket gjorde att jag föll pladask :) Min stora favorit änsålänge!

William: 5 årig valack. Tycker jag väldigt mkt om också. Positiv häst som är mjuk som gummi i kroppen!

Audi: Lite större valack. Seg som tuggummi, inte särkilt rolig. höhö. Alla här retar mig bara för de vet hur illa jag tyckte om den hästen, trots att jag försökte dölja det så gott som det gick :P

Glory: Jennies tävlingshäst. En snygging :)

Maverick: En stooor holländare. Inte särkilt rolig i munnen. Kan nog bli fin när han lossnar ordentligt.

Maja: 
Taas - en liten fux färgad arab vilket det inte alls kändes som. jättefin o trevlig lite häst.

Dundee - en otroligt söt ponny som skulle åka samma dag så skulle bara se hur den rörde sig. var tydligen en hunters ponny så väldigt speciell att rida men väldigt snäll.

Faith - en ny häst som kom dagen innan. Väldigt ädelt sto. blev väldigt förvånad när den var så trevlig att rida. hoppade även några språng o hon var helt underbar :) har aldrig ridit en så härlig hopphäst var liksom bara att sitta o njuta, lovely <3

Cassandra - en 4 årigt sto men har kommit långt i utbildningen. var helt ok o rida på marken men sen när jag skulle hoppa så gick det väl mindre bra men men det är bara att försöka igen.

Amy - mitt projekt här dem här månaderna. hon är en liten svart c - ponny som behöver trimmas till ordentligt. hoppar tydligen sjukt bra men behöver mer dressyr. gick inte så bra idag men jag har ju ett tag på mig :)  

Efter dessa 3 dagar har vi märkt ett mönster. Maja får ta ponnierna och de lite mindre hästarna medan sara får ta de större bjässarna ;)


Våra första timmar i USA

Vi tänkte att vi kunde börja med att berätta om vårat första möte i USA. Flygningen i sig gick kanoners. Visst, det va rätt segt med första flyget som tog 8,5 h. Vi var glada för tillgången till varsin tvskärm som hade mängder av filmer och serier att bjuda på. Men väl framme i NY så blev det problem. Maja blev bortförd av en misstänksam kontrollant som trodde att vi skulle hit och jobba. Tro det eller ej så lyckades vi hitta varandra igen och kunde tillsammans lyckas överlista dessa dumma amerikanare på våran pinsamt knakiga engelska.
Båda två är överens om att det var det obehagligaste vi upplevt. Att försöka försvara sig och svara på alla konstiga dumma fråor var inte lätt. Det gjorde ju inte saken bättre att snubben var snygg! När vi väl blev släppta därifrån kände vi oss som frisläppta fångar.

Men sen blev det bråttom. Efter tullen (där man bla. måste ta av skorna) sprang vi i strumplästen genom halva Newwarkflygplats. Måste varit en syn! haha Desvärre missade vi vårt flyg till Orlando. Men även det löste sig tillslut.. Allt detta inträffade efter våra 5 första minuter i USA. So far so good! hah

weii!

Nu har vi skaffat blogg! Här kan ni läsa lite om vad vi har för oss so långt hemifrån som vi hamnat. Enjoy!


RSS 2.0